Mine tagasi

Noored Kotkad vallutasid Haapsalu ehk Matkamäng 2024

18. oktoober 2024 - Üritused

Oktoobrikuu esimene nädalavahetus tõi Haapsallu värske tuule ja hulganisti noori seiklejaid –Matkamäng 2024 oli täies hoos! Paralepa parkmets ja Haapsalu linn muutusid üheks suureks mänguväljakuks, kus kümned noorkotkad üle Eesti panid proovile oma oskused, meeskonnatöö ja nutikuse. Võistlema asusid 8-12-aastased kodutütred ja nookotkad, kes andsid endast oma tiimiga parima!

See polnud sugugi tavaline matk – ei, see oli midagi enamat! Võistkonnad astusid rajale, et läbida 10-kilomeetrine seiklusterada, kus tuli lahendada ülesandeid, mis võisid panna südame kiiremini põksuma ja pea tööle nagu kellavärk. Orienteerumine läbi Haapsalu kitsaste tänavate? Laskmine täpsuse testiks? Loomulikult! Miiniväljal hiilimine? Ainult tõelistele matkasellidele! Ei puudunud ka esmaabi, loodusetundmine ja meeskonnavaimu tõeline proovilepanek. Matkamängu korraldasid 59 inimest – noortejuhid, kodutütred, noorkotkad, kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, lapsevanemad ja vabatahtlik pääste. Aitäh, teie kõigi panuse eest!

Kui kõhud oli naiskodukaitsjate poolt valmistatud supist ja pannikatest täissöödud, saabus päeva oluline moment, kus tuli au anda võidutiimidele, kelleks olid sel korral – Harju maleva võistkond, krabades endile kindla võidu, poisid töötasid nagu õlitatud masinavärk – nende koostöö ja täpsus paistsid silma igas ülesandes. Valgamaa malev jõudis teisele kohale, näidates sihikindlust ja osavust ning Lääne maleva tiim võitles end tugevalt kolmandale kohale, tõestades, et kindlameelsus ja oskuslikkus viivad kaugele. Palju õnne veel kord meie osavatele kotkastele!

Kuigi poodiumi vallutasid kolm parimat tiimi, ei jäänud keegi teistest maha, iga noorkotkas oli kangelane oma võistkonnas! Ükskõik, kas tuli kaarti õigetpidi hoida või oma tiimiga miiniväljal hiilida, kõik andsid endast maksimumi ja lahkusid kogemuse võrra rikkamana. Tõeline seiklus polnud ainult võistlemine – see oli päev täis rõõmu, eneseületust ja sõprust. Uurisime noorkotkastelt, milline oli nende lemmikosa, vastuseid tuli erinevad, aga paadisõit, miiniväli, takistusrada, laskmine – kõlasid peamiselt! Kõik leidsid oma lemmiku! Meie noorematele kotkastele, oli see igal juhul tore väljakutse, millega said kõik hakkama! Nüüd on paras aeg alustada ettevalmistustega järgmisel aastal toimuvaks matkamänguks!