Kõik erikatsed

Kokk

Noorkotkas:

  • teab, millised individuaalsed toidukorrad varuda kaasa ühe- ja mitmepäevasele matkale;
  • on valmistanud süüa priimusel.

Erikatse sooritanu:

  • tunneb oma malevas kasutuses olevaid välikatlaid;
  • nimetab väliköögi varustuse elemente ja rakendab varustuse kasutamisel korrashoidu;
  • teab menüü koostamise põhimõtteid;
  • on planeerinud koos juhendajaga ühe väljaõppeürituse toidukorrad;
  • tunneb välitoitlustamise hügieeninõudeid ning rakendab neid tegevuses;
  • nimetab toiduainete, sealhulgas konservide, riknemise tunnuseid;
  • kirjeldab, millised on väljaõppe situatsioonides kasutusel olevad kuivtoidupakid (nt ise komplekteeritud ja Kaitseväe toidupakid);
  • teab vähemalt kolme lõkketoidu valmistamise viisi ning on neid rakendanud.

Erikatse sooritamise käigus noorkotkas:

  • valmistab koos juhendajaga ühe väljaõppeürituse raames kõik toidukorrad (vähemalt üks hommiku-, lõuna- ja õhtusöök).