Kokk
Noorkotkas:
- teab, millised individuaalsed toidukorrad varuda kaasa ühe- ja mitmepäevasele matkale;
- on valmistanud süüa priimusel.
Erikatse sooritanu:
- tunneb oma malevas kasutuses olevaid välikatlaid;
- nimetab väliköögi varustuse elemente ja rakendab varustuse kasutamisel korrashoidu;
- teab menüü koostamise põhimõtteid;
- on planeerinud koos juhendajaga ühe väljaõppeürituse toidukorrad;
- tunneb välitoitlustamise hügieeninõudeid ning rakendab neid tegevuses;
- nimetab toiduainete, sealhulgas konservide, riknemise tunnuseid;
- kirjeldab, millised on väljaõppe situatsioonides kasutusel olevad kuivtoidupakid (nt ise komplekteeritud ja Kaitseväe toidupakid);
- teab vähemalt kolme lõkketoidu valmistamise viisi ning on neid rakendanud.
Erikatse sooritamise käigus noorkotkas:
- valmistab koos juhendajaga ühe väljaõppeürituse raames kõik toidukorrad (vähemalt üks hommiku-, lõuna- ja õhtusöök).